't Venose Skutien VN66

Hotel Restaurant "De Herberg"

Hotel-Restaurant "De Herberg".

DE EERSTE MOSSELEN ZIJN WEER AAN WAL


Speciaal voor Hotel Restaurant de Herberg te Vollenhove heeft Bos Seafood Blokzijl de eerste mosselen uit Yerseke gehaald. Als coördinator van de Mosselroute voor het Noorden van Nederland en namens Bos Seafood, overhandigde Henry Nassette de eerste baal mosselen aan de familie de Vries van Hotel Restaurant de Herberg. Deze speciale Hangcultuur mosselen die alleen geserveerd worden bij restaurants die aangesloten zijn bij de Mosselroute (zie www.mosselroute.nl) zijn romig, zacht, zand en krabbetjes vrij. Een uniek product dat in de Neeltje Jansbaai wordt gekweekt. Gebruik makend van de natuurlijke stromingen en het tij, heeft de mossel, alle condities om te worden tot een kwalitatief goed product. Bij Hotel Restaurant de Herberg kan men vanaf heden dan ook genieten van deze lekkernij. Niet alleen volgens de traditionele wijze, maar ook volgens de laatste kooktrends zal het bekendste schelpdiertje geserveerd worden. Eigenaar en chef-kok Bram de Vries heeft diverse bereidings technieken in petto om het zilt der zee zo smaakvol mogelijk te serveren.

Niet alleen de gasten kunnen ervan genieten, ook de stichting het Venose Skutien kan ervan genieten, aldus eigenaar Bram de Vries. Van elke baal mosselen die de Herberg uitserveert zal 10 euro naar de kas van de stichting gaan. Deze geste werd dan ook met plezier ontvangen. Voorzitter Reinald Kwakman gaf aan al een mooi doel te hebben. Nadat de renovatie afgerond is, is men nu druk doende om geld bijeen te zamelen voor nieuwe zeilen. Bij diverse evenementen is al gebleken dat de VN66 snel is. Met nieuwe tuigage moet dit nog beter worden en zal de VN66 een geduchte tegenstander worden in menig Botter race.


site: www.de-herberg.nl

De presentatie van de mosselen door Bram de Vries.