't Venose Skutien VN66

2010

31-08-2010

VN66 op SAIL 2010 Amsterdam.

Van 19 tot en met 23 augustus ef de VN66 deeleneumn an Seel 2010 Amsterdam.
Veur dizze daagn bestond de bemanning uut Jeroen Heetveld, Henk Edelenbos, Jorgos Stamou en JanBernhard Visscher.
De "SEEL IN" werd emaakt met 'n vast gezelskap, 'n geslaagde dag woar wijj de talrieke majestueuze Tall sjips verwelkoom. Woaronder de Amerigo Vespucci, Stavros s Niarchos, Götheborg enz.
Dizze dag werd ofesleutn (zoas elke oamd) met un vantasie vuurwark op et IJ.
Vrijjdag, zoaterdag en zundag addn wij de daagn in drie vaartn verdielt: de ogtendtogt langes de Tall sjips op 't seelterrein; smiddags dezellufde ronde (de middaagn blunkn uut deur 'n bonte stoet van driemde en vaarnde bootn.
Tiedens de Seeldaagn bin roem 100 gastn (en in et biezunder de sponsoorn en supsiedie-verstrekkers) vervoerd al dan niet onder 't genot van 'n appien en drankien.
De vier bemanningsleedn könn met trots teruggezien op 'n geslaagd evenement die zeker over vief joar weer op de kelender stöt!

jorgos met gasten.jpg
onze secretaris vol verbazing.jpg
jb met sponsoren.jpg
spectaculair.jpg
een juweel en wat is de botter dan klein.jpg
jorgos en henk.jpg

Klein Beright van 't Venose Skutien. 22-06-2010
Maandag 28 juni a.s. zendt TV-Oost een documentaire uit over de botter VN66 en gesprekken met de 5 laatste oud-vissers uit Vollenhove.
Dit kunt u zien in het progamma "Typisch Overijssel" en de uitzendingen zijn om:
16.20 u -21.30u-22.30u-23.30u en nog een herhaling de volgende dag.
De opnames zijn gemaakt op maandag 17 mei j.l. onderweg naar en op het Ketelmeer. De laatste 5 oud-vissers zijn:
Jannes Schuurman - Stoffer Schuurman - Anton Vis - Teunis Schuurman en Kees Ouderling.
Progammamaker is Oscar Siep, cameraman is Arjan Staal.
Veel plezier!

BERIGHT VAN 'T VENOSE SKUTIEN (2) 09-06-2010
De vaart zit er al weer goed in!
Nog even terugkomend op de havendagen: man, wat was het druk en prachtig weer.
Zo'n kleine 400 mensen (groot en klein) hebben in dat weekend een vaartje met de VN66 gemaakt en ik denk dat iedereen ervan genoten heeft! 't Was soms wel eens stapelen. Ook onze dahliakoningin Janine was des zaterdags present op en bij de botter! We hebben er weer een prachtig evenement van gemaakt met z'n allen!
Maar goed, het leven gaat door, ook voor onze 108-jaar oude botter. Zij zal hopelijk nog menig tochtje moeten maken.
De komende periode staan er weer enige grote evenementen op het progamma.
Helaas kon de VN66 afgelopen weekend niet naar Hindeloopen vanwege het niet beschikbaar hebben van een schipper. Jammer!
A.s. woensdag vertrekt de botter echter wel naar Den Helder alwaar wordt deelgenomen aan een botterwedstrijd op de wadden. Halverwege de zaterdag wordt de botter verhuurd aan een groep, die er tot en met maandag de 14e mee gaat varen op wadden en ijsselmeer. De dagen erna blijft de botter "op" Urk liggen om des vrijdags de 18e met Bouwbedrijf Jongman (sponsor) weer richting Vollenhove te varen.
De 19e en 20e juni worden er met families middagtochten gevaren.
Ook de lagere scholen zijn dit jaar weer uitgenodigd voor een middagvaartje nadat de klassen des morgens een sessie over de visserij in vollenhove hebben gehad van onze PR-afdeling. Op donderdag 24 juni is basisschool St.Martinus aan de beurt, op dinsdag 29 juni volgt Het Kompas en donderdag 1 juli de Voorpoort. Aan boord tijdens deze 3 tochtjes zijn dan oud-vissers uit Vollenhove, die veel kunnen en zullen vertellen aan de jeugd van nu.
Vrijdag de 25e juni vertrekt de botter naar Kampen voor deelname aan de Oostwal botterwedstrijd en des avonds een prachtige vlootschouw op de IJssel voor het stadsfront van Kampen.
Op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli worden weer middagtochtjes met bedrijven gemaakt.
Hebt u ook interesse voor een dag- of middagtocht met de VN66 kijk dan op onze vaarkalender 2010 op site www.venoseskutien.nl welke dagen nog vrij zijn.
Zelfs nu nog is onze bouwploeg nog bezig met noodzakelijke werkzaamheden voor de botter: vorig jaar is een douglas-spar gekocht en hiervan wordt een kluiverboom gemaakt.
Afgelopen weekend was de boom al zo ver dat ie in de lijnolie gezet kon worden en de bedoeling is om deze voor het Oostwal-gebeuren klaar te hebben.
En dat lukt vast wel!
Tot de volgende keer


BERIGHT VAN 'T VENOSE SKUTIEN. 27-04-2010

De 2e grote restauratie is deze winter met goed gevolg volbracht. Op het laatst moesten de mannen nog wel even alle zeilen bijzetten, maar op 17 april j.l. kon de botter VN66 weer het water in. Direkt daarna werd de mast er weer opgezet en moest de botter weer zeilklaar en dus opgetuigd worden want reeds afgelopen zaterdag werd deelgenomen aan de mattenschippersrace te Blokzijl. Vanwege een defecte Blauwehandbrug werd niet zoals normaliter het rondje via Zwartsluis gedaan doch werd een alternatieve route gekozen: Blokzijl-Blauwe Hand-Blokzijl-Vollenhove-de Voorst-Vollenhove-Blokzijl.
Op 8 mei wordt een vaartje gedaan met gasten van Old Ruitenborgh en de woensdag daarop wordt vertrokken naar Spakenburg voor de 1e van de traditionele botterevenementen: de Zuidwalbotterwedstrijd. Indien u een tocht mee wilt maken (Vollenhove-Spakenburg) kunt u zich aanmelden bij de walschipper ( hans tukker 0527 241892/06 52272066) . De kosten dezes bedragen 30 euro en daarmee steunt u de stichting 't Venose Skutien. U dient dan ook zelf voor uw catering te zorgen en voor de terugreis. Koffie en/of thee wordt u gratis aangeboden.
IJs en wederdienende maakt TV-Oost op maandag 17 mei een reportage van circa 20 minuten op en rondom de botter op het IJsselmeer waarbij oud-venose vissers ook aan boord zullen zijn en hun verhaal vertellen. Jannes Schuurman, Teunis Schuurman, Stoffel Schuurman, Kees Ouderling en natuurlijk Anton Vis zijn dan present!
De havendagen in Vollenhove in het pinksterweekend zullen vast weer een prachtig spektakel worden.
Na de opening op zaterdag de 22e mei met notabelen op de botter kunt u allen weer een tochtje maken met de botter tegen een prijsje van 3 euro pp. Ook zal door vrijwilligers van 't Skutien poon gerookt worden en kunt u zich bij de stand aanmelden als donateur of sponsor.
Ook op 2e pinksterdag maakt de botter vaartjes met gasten vanaf de steiger vlakbij het bekende bruggetje van de oude haven.
Voor een tochtje met familie of met uw bedrijf kunt u ook contact opnemen met de walschipper. Op de vaarkalender 2010 op onze site www.venoseskutien.nl kunt u zien welke dagen nog vrij zijn.
Tot de volgende keer.