't Venose Skutien VN66

Logboek

De VN 66 onder vol zeil.


Zo begon het.

Dit was de eerste stap tot realisatie van een eigen botter in de haven van "Veno".

Beste Venosen

Ik lope eigelijk al tied'n met de vroage, woarumme as't in Veno niet meug'luk is umme in de venose aam een venoos visserschip te em èn te old'n. Volges mij mut't meug'luk weez'n umme dat te realizeer'n en volges mij bin d'r zat venosen, die dat ok will'n en zig doar veur in will'n zett'n. Want zeg now zelluf: in de venose aam eurt gewoon zo'n skute, bons of bollegien. Ik bin beniijd noar de reakties.

Gooi ze mar in de ideeenbusse van de belang'n vurénugge Vollenhove-Stad bij de supermarkt'n.

Dan kump 't wel goed (oop ik).

Hannes

Een verslag van een tocht samen met de ZS13

Het was mijn eerste vaart als "matroos". Alleen al het varen met dit schip vond ik geweldig maar de "bemanning" van die dag was eveneens iets bijzonders... Een groep vrouwen die op dit schip graag alles zelf wilden doen en in een gigantische hoosbui niet snel onder het voordek kropen maar manmoedig met mutsen op alles deden om het schip verder te varen.... Het trotseren van wind en regen bracht een geweldige eenheid en van hierarchische verhoudingen was niets te meer te merken....
Als vrijwilliger en matroos op de Botter heb ik genoten van het enthousiasme van de vrouwenploeg en van het plezier dat zij hadden met het samen zeilen van dit prachtige historische schip.

Groet, Genek. (zie enkele foto's vanuit de ZS13 met VN66)