't Venose Skutien VN66

NIEUWS *

28 Oktober is er door Lions Steenwijk weer de bekende sfeervolle avondwandeltocht georganiseerd, ditmaal in Vollenhove.
Onder de titel “Tied d’r bi’j kuiern”.
Deze fakkelwandeltocht gaven de richting aan van een bepaalde route in en rondom Vollenhove. Onderweg met rustmomenten voor verhalen, voor koffie of soep en Glühwein.
Bij de Botterwerf werd een klein gedeelte van de geschiedenis van de visserij verteld. Met de daarbij behorende onderhoud van de vissersschepen, botters, schuiten, bollen en punters. Dit onderhoud werd vroeger op de Kroesewerf uitgevoerd.
Van de hele vloot van 135 vissersschepen zijn er nog maar enkelen in de vaart waaronder de VN66. Deze botter wordt onderhouden door een vrijwilligers groep van de Stichting ’t Venose Skutien.
Nu op een nieuwe locatie, wel aan de voormalige kust van de Zuiderzee aan de Voorst. Naast de in aanbouw zijnde het Paviljoen Zwemlust van Vakantiepark ’t Akkertien waardoor zij 2 historische items, het Paviljoen en Botterwerf terug in Vollenhove gebracht hebben.
De Lions hebben deze avontuurlijke wandeltocht georganiseerd met als doel fondsen te werven voor het CHC en de Botterwerf.
Zaterdag 18 november ’23 werd door de Lions Steenwijk de opbrengst, van de door hen georganiseerde avondwandeltocht, in het CHC uitgereikt.

Een geweldig bedrag van € 1500 voor het CHC en € 500 voor de Botterwerf.
Waarvoor, namens de Stichting ’t Venose Skutien onze hartelijke dank.

Bijzonder was dat na het verhaal in de Botterwerf de vrijwilligers met 2 jeugdvrijwilligers is uitgebreid.
De dinsdag daarna, onze werkdag, waren zij al aan het werk!