't Venose Skutien VN66

Restaurant "Seidel"

Restaurant Seidel in Vollenhove ligt nabij de nieuwe en de oude haven van het stadje. En waar mag Vollenhove zich dan wel bevinden, zult u zich misschien afvragen? Vollenhove treft u aan langs de voormalige Zuiderzeekust, tussen Blokzijl en Zwartsluis. Het vermaarde Giethoorn ligt op een steenworp afstand. “Seidel” is gehuisvest in een schitterend, historisch pand. Het renaissancehoofdgebouw verrees in 1621 en had vroeger een dubbele functie: stadhuis en herberg. De voormalige raadszaal bevindt zich op de eerste verdieping.

Het restaurant is al ruim 40 jaar een familiebedrijf. Gastvrouw Marlice van Meer en haar zoon, Pieter Jan de Bresser, ontvangen met veel plezier zowel individuele gasten als gezelschappen van allerlei aard. De naam van de onderneming is ontleend aan de eerste kastelein van de stadsherberg, Eberhardt P. Seidel, een kleurrijke, historische figuur.

Levende Historie

Het zeer fraai ingerichte restaurant, met veel antiek, heeft maar liefst drie ruimten beschikbaar waar gasten zich vorstelijk “Bourgondiër” kunnen voelen. Zo biedt het restaurant plaats aan circa 40 gasten. De oude Raadszaal heeft een capaciteit van maximaal 65 personen. De Zeekamer ten slotte is geschikt voor besloten gezelschappen tot 24 personen. De naam Zeekamer doet wat vreemd aan, want wie vanuit deze plaats naar buiten kijkt ziet, over de buitenhaven, de Noordoostpolder. In vroegere tijden echter kon men uit de ramen wel degelijk de Zuiderzee zien. Bij stralend weer is het in de zomer een voorrecht om plaats te nemen op het royale terras. Vanaf deze plaats kunnen 60 gasten genieten van het uitzicht op de gezellige en levendige haven.

Gastvrij onthaal

Een gesprek met gastheer Pieter Jan de Bresser leert ons dat iedereen van harte welkom is in Restaurant Seidel.

“De gasten moeten zich bij ons thuis voelen. Als het maar even mogelijk is, gaan we informeel om met onze gasten. We kunnen ze veel bieden, Zo is er o.a. een uitgebreid lunchmenu verkrijgbaar voor € 10,00 Een 4-gangendiner of arrangement behoort al vanaf € 35,00 tot de mogelijkheden. Het fijnproevermenu voor € 65,00 telt 6 gangen. Deze copieuze maaltijd trakteert de gasten o.a. op een spiegel, met daarop het beste wat de zee te bieden heeft, ten carré van lam met een saus van verse tijm met appels en calvados. Maar we kunnen nog verder gaan met de menu’s. De prijs is een richtlijn. Wie kaviaar en andere exquise gerechten wenst, kan bij ons heel ver gaan”.

Marlice van Meer en Pieter Jan de Bresser bieden hun gasten veel creatieve variatie. Want ook voor een hartige en zoete High-tea kan worden gezorgd. Bovendien is Restaurant Seidel een voortreffelijke gelegenheid om bruiloften, partijen en bedrijfsevenementen te houden Om de gasten op hun wenken te bedienen, beschikt men over een team van 9 medewerkers.

Wereldwijde belangstelling voor Vollenhove

Het komt vaak genoeg voor dat Restaurant Seidel zeer fameuze en gefortuneerde gasten mag ontvangen. Is het eten dan zo hemels, dat ze daarvoor speciaal van heinde en ver Vollenhove aandoen? Pieter Jan:
“Natuurlijk koken we goed, maar hun bezoek heeft toch wel een andere reden. Vollenhove kent de zeer vermaarde “Royal Shipyard Huisman”, die wereldwijd hoog staat aangeschreven. Veel internationale persoonlijkheden laten hier hun jacht bouwen en komen dan ook in ons restaurant eten, En dan moet je toch wel even uitpakken. Daar hebben we ook onze wijnvoorraad enigszins op aangepast. Want deze gasten zijn natuurlijk erg verwend. We gaan terug tot het wijnjaar 1900 Maar dat zijn wijnen die voor ons gewone mensen onbetaalbaar zijn”.
De jachtwerf is niet de enige zakelijke kurk waarop “Seidel” drijft. De Noordoostpolder kent tal van succesvolle ondernemingen, die graag met hun gasten even naar het “Oude Land” gaan.


Een mogelijk arrangement, op basis van minimaal 8 personen, als volgt t.w.:

Ontvangsten:
Uw gasten kunnen wij ontvangen in Seidel met een kopje koffie eventueel aan te vullen met een plaatselijke lekkernij.(basis prijs Euro 2,25)
Lunch:
Een lunch kunnen wij verzorgen vanaf Euro 7,50 de genodigden kunnen dan een keuze maken uit taveernekaart.
Diner:
Vanaf Euro 20,00 is het mogelijk een hoofdgerecht te serveren met verschillende keuzes daarin.
Menu voorstel:
Op de site www.seidel.nl staan vele mogelijkheden vanaf Euro 33,00 hierin adviseren wij graag.
Ruimtes:
De Zeekamer is uitermate geschikt voor gezelschappen vanaf 10 met een maximum van 24 personen.
Het restaurant vanaf 20 tot 50 personen.

site: www.seidel.nl