't Venose Skutien VN66

Het huren van de VN66


U kunt de Vollenhoofse botter VN66 huren in de periode tussen 1 april en 15 oktober.

Als U het voornemen heeft om de botter te huren, alleen met bemanning, kan dat uiteraard. De planning voor april tot november voor dit jaar is inmiddels weer gestart, op onze agenda kunt u kijken welke dagen nog beschikbaar zijn, zie vaarkalender.

De prijzen zijn als volgt:

Huur hele dag € 650,--
Huur dagdeel (minimaal 2 uur) € 200,-- of heel dagdeel (4 uur) € 350,--.
Beide genoemde prijzen zijn inclusief 9% BTW.

Heeft U interesse om de botter een dag te huren bel dan met Jan Kwakman tel: 06-57599972 of stuur hem een
email: boekingen@venoseskutien.nl . Uiteraard kunt U bij hem ook eerst nadere informatie opvragen.

Wenken voor het gebruik

Een dag varen met de VN66 is geen tocht op een luxueus jacht. Maar het ontbreken van luxe en comfort betekent beslist niet dat een dag buitengaats met deze historische botter (gebouwd in 1902) onderdoet voor een zeiltocht met een luxe schip. Sterker nog, het ontbreken daarvan geeft juist een bijzondere charme aan het geheel. Wel is het goed om als huurder/sponsor van de botter op de hoogte te zijn van enkele tips. Vandaar deze wenken voor het gebruik.

Afvaart en vaardoel
U bepaald zelf, in goed overleg met onze walschipper waar de afvaart plaats zal vinden. Als de afvaart in Vollenhove plaats heeft dan wordt u verwacht bij de ligplaats van de VN66 in de havenkom . Daar beginnen we met een palaver waarbij de schipper u zal uitleggen wat er van U verwacht wordt. Vervolgens begint de vaarperiode. De bestemming is afhankelijk van het weer, de tijdsduur van de door u gereserveerde periode en uw wensen.

Kleding
Het is aan te bevelen gemakkelijk zittende kleding te dragen. Een “strak pak” of “mantelpak” is niet echt comfortabel aan boord. Daarnaast moet niet vergeten worden dat op het water het behoorlijk fris en wisselvallig kan zijn. Een regenbui is natuurlijk in ons klimaat niet ondenkbaar. In verband met de aard en het gebruik van ons schip is het niet onmogelijk dat uw kleding enigszins vuil wordt.

Sanitair
Helemaal terug naar het primitieve leven ten tijde van de vissers van weleer, gaat te ver. Vandaar dat onze botter is voorzien van een chemisch toilet aan boord.

Gebruik
Het kan gebeuren dat de schipper u vraagt tijdens de tocht een helpende hand toe te steken. Help gerust. Het is ook eigenlijk de aardigheid van dit varen. Als u zijn aanwijzingen opvolgt kan het niet mis gaan.

Veiligheid en verzekering
De VN66 voldoet aan allerlei veiligheidseisen. Er zijn uiteraard voldoende zwemvesten aanwezig. Ook een verbandtrommel en een brandblusser maken deel uit van de standaarduitrusting. De stichting ’t Venose Skutien heeft een verzekering afgesloten voor het risico van wettelijke aansprakelijkheid, voor wat betreft persoonlijk letsel voor de opvarenden. Persoonlijke bezittingen van de opvarenden zijn van deze WA verzekering uitgesloten. Als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, in ieder geval als er sprake is bij windkracht 6 of hoger wordt er niet uitgevaren.

Eten en drinken
Voor de lunch dient u zelf te zorgen. Er zijn geen alcoholische dranken aan boord. U kunt deze wel zelf meenemen. Tevens is het mogelijk één van de vele havenstadjes aan te doen.

Terug gekomen in Vollenhove is het mogelijk om voor eigen rekening bij één der gelegenheden in Vollenhove of elders uw dag culinair te beëindigen. Ook dit kunt u met onze walschipper bespreken.

Ligplaats
De VN66 ligt afgemeerd achter de Botterwerf of in de havenkom van Vollenhove. Met het eventueel aan boord nemen van invaliden is rekening gehouden.

Adres van de Botterwerf: De VN66 de ligplaats van de VN66 is achter onze Botterwerf bij het Vakantiepark ’t Akkertien, Noordwal 3, 8325 PP Vollenhove.
Parkeren kunt u op de parkeerplaats van het Vakantiepark.