't Venose Skutien VN66

Vervolg restauratie 2018*

Vervolg restauratie 13-03-2018.

Sinds het vorig verslag is er weer heel wat werk verzet.
Tussen de Kerst en Oud en Nieuwjaar, vrijaf, daarna de 2e week van januari weer begonnen.
Helaas hebben we met de zeer strenge vorst weinig kunnen doen maar daarna met goede moed verder.
En hoe.
Door een geweldige inzet van onze ploeg vrijwilligers, de 3 Jannen, Rob, Pieter, Rinus, Bert Jan, Gerrit, Hendrik, Paul, Henk, Nico de technicus en de schilders Kees en Nico is er veel werk verzet, klasse !!
Denk je aan het opbouwen bezig te zijn wordt je toch weer verrast, kom je toch weer rotte delen tegen. Eruit met die rotte delen en ook vervangen.

De liggers zijn vernieuwd, het vlak versterkt, lijfhouten aangebracht en tussendoor een mobile zaaginstallatie laten komen om het hout wat we zelf nog in voorraad hadden te laten zagen.
Een complete verrassing voor iedereen hoe dit in zijn werk ging en met wat voor een snelheid. Een bijzondere ervaring, ter plekke op maat gezaagd.

Helaas was er ook enige tegenslag. Het bedrijf Jongman werd verkocht, waar wij al de jaren dat we botter hadden, terecht konden voor onze hout bewerking en ondersteuning van zijn heftruck. Waarvoor onze oprechte dank!
Gelukkig worden we ondersteund met een heftruck van Dijk,
www.vandijkheftrucks.nl uit Genemuiden. Verder hebben we oude zware zaagmachine wel met een defecte elektromotor met hulp van Verkoopplaats.nl aan kunnen schaffen. De elektromotor is door zorg van onze hoofdsponsor Van der Graaf, gerepareerd zodat we ons kunnen redden. Nog nodig is een zogenaamde vandiktebank.

Nu zijn we bezig met de nieuwe deken(vloer), dekenpoten en bun. Maar, we zijn nog lang niet gereed de nieuwe gangen(huid), liggen klaar om de ouderwetse manier in de juiste krommingen gebogen te worden en te worden aangebracht.

Bekijk de foto's woorden zijn dan niet meer nodig.